Firmy mięsne pod lupą

22 lutego wejdzie w życie rozporządzenie w sprawie szczegółowych warunków i sposobów współdziałania organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej z organami Inspekcji Weterynaryjnej w zakresie sprawowania nadzoru nad jakością zdrowotną żywności. Listy zakładów, w których środki spożywcze pochodzenia zwierzęcego są produkowane lub przechowywane, będą ustalane przez państwowe wojewódzkie inspekcje sanitarne oraz wojewódzkich lekarzy weterynarii. Ponadto Główny Inspektor Sanitarny oraz Główny Lekarz będą uzgadniać przygotowane listy.

book icon
Artykuł dostępny tylko dla naszych subskrybentów

Zyskaj wiedzę, oszczędź czas

Informacja jest na wagę złota. Piszemy tylko o biznesie Subskrypcja PB
Premium Offer
Poznaj „PB”
79 zł 7,90 zł / miesiąc
przez pierwsze 3 miesiące
Chcesz nas lepiej poznać? Wypróbuj dostęp do pb.pl przez trzy miesiące w promocyjnej cenie!
WYBIERZ
Rabat 30%
Premium Offer
„PB" NA 12 MIESIĘCY
663 zł / rok
Skorzystaj z 30% rabatu
Zapłać raz i czytaj nasze treści bez ograniczeń przez cały rok. Zaoszczędzisz 285 zł.
WYBIERZ