McDonald's 'modernizuje' Big Maca

Tadeusz StasiukTadeusz Stasiuk
opublikowano: 2019-01-28 16:25

Big Mac, prawdopodobnie najbardziej znanym hamburger na świecie, po raz pierwszy od 50 lat poddany zostanie „modernizacji”. Sieć fast food McDonald’s zdecydowała się zmienić swój autorski przepis, poszerzając go o nowy składnik. Chodzi o bekon.

Stworzony w 1968 roku klasyczny Big Mac zawiera dwa kawałki mielonej wołowiny, "specjalny" sos burger, sałatę lodową, amerykański ser, korniszon i cebulę.

Tradycja+:
Tradycja+:
Po 50-latach koncern McDonald's zdecydował się na face lifting swojej kultowej kanapki, Big Maca
fot. McDonald's

Nowy wariant z limitowanej edycji będzie zawierał wszystkie powyższe elementy, z dodatkiem słonych plastrów bekonu.

Część fanów burgerów z entuzjazmem przyjęła zapowiedź modyfikacji kultowej kanapki. Na szczęście ci, którzy nie są tak przekonani do decyzji marki, nie powinni obawiać się, ponieważ McDonald's zapewnił swoich klientów, że klasyczna odmiana będzie dostępna wraz z limitowaną wersją.

Oprócz wspomnianej nowości, McDonald's przywraca także takie dwie inne odmiany "Grand" i "Jr" dla Big Maca z dodatkowym boczkiem. Wprowadzone już na ograniczony czas w 2018 r. Grand Big Mac i Mac. Junior. są większą i mniejszą wersją klasycznego rozmiaru burgera.