Polski producent śledziowych delicji

ARTYKUŁ SPONSOROWANY
opublikowano: 2006-03-22 00:00

SEKO Sp. z o.o. jest producentem wyrobów rybnych. Produkty Spółki znane są wśród licznych odbiorców w Polsce, Czechach, Stanach Zjednoczonych, Kanadzie, Irlandii, a ona sama należy do ścisłej czołówki polskich producentów marynat i sałatek rybnych. Udział SEKO w produkcji krajowej marynat i salinat wynosi, wg szacunków Zarządu około 20%.

Założona przez Kazimierza Kustrę spółka rodzinna istnieje od 1992 roku a od 1997 roku ma swoja siedzibę w Chojnicach, będących miastem z wieloletnią tradycją w przetwórstwie rybnym. Tam też w roku 2001 do eksploatacji został oddany jeden z najnowocześniejszych w Europie zakładów produkcyjnych Seko. Obecnie Spółka SEKO zatrudnia 500 osób, stając się tym samym jednym z największych pracodawców w tym regionie.

Zapytany o plany rozwoju spółki prezes zarządu Kazimierz Kustra odpowiada: „Ciągła rozbudowa zakładu, rozszerzenie asortymentu, utrzymanie jakości, znaczne poszerzenie sieci dystrybucji. Ostatnio podpisaliśmy kontrakt eksportowy z dużym francuskim odbiorcą. Z innym właśnie rozpoczęły się rozmowy celem wprowadzenia produktów zakładu wyłącznie pod marka Seko na rynek francuski. W Czechach, Stanach Zjednoczonych, Kanadzie, Irlandii sprzedajemy nasze produkty wyłącznie pod polską marką Seko”.

Seko znak ryb najlepszy smak - to motto spółki, które w stu procentach oddaje atuty rybnych delicji produkowanych w Chojnicach.