Pyszna cień

TOMASZ KOLECKI, MISTRZ POLSKI SOMMELIERÓW 2007/2008/2009/2010, EKSPERT PORTALU WINEZJA.PL
opublikowano: 29-03-2018, 22:00
aktualizacja: 30-03-2018, 12:44

Każdy kraj, a nawet region stosują najbardziej dla siebie typową metodę wytwarzania win słodkich. Przyjrzyjmy się zatem kilku najważniejszym, zdolnym rodzić zarówno wina popularne, jak i najwspanialsze.

W zabawie ze słowem słodycz jest jedno ważne niedopowiedzenie. Bo skoro tak bardzo my, Polacy, ją lubimy, to dlaczego w sprzedaży nie dominują wina słodkie? Dlaczego ta kategoria stanowi zaledwie kilkuprocentowy margines całej konsumpcji win w naszym kraju? Odpowiedzi są dwie. Pierwsza nasuwa się sama: takiej koncentracji słodyczy i mocy smaku, jaką są w stanie zaproponować najlepsze wina, niewielu jest w stanie sprostać. Drugie rozwiązanie jest jeszcze łatwiejsze: to... cena. Zależnie od metody produkcji win słodkich, renomy apelacji lub producenta...

Historia nie kończy się tutaj...

Kup subskrypcję Pulsu Biznesu i zyskaj nieograniczony dostęp do serwisu.

Basic
  • Nieograniczony dostęp do newsów, analiz i komentarzy „Pulsu Biznesu”
  • Milion archiwalnych artykułów
  • Aplikacja na smartfony i tablety
  • Powiadomienia i newslettery o najważniejszych informacjach dnia
79 zł 64,23 zł netto
229 zł 186,18 zł netto
449 zł 365,04 zł netto
769 zł 625,20 zł netto
Premium
  • Nieograniczony dostęp do newsów, analiz i komentarzy „Pulsu Biznesu”
  • Milion archiwalnych artykułów
  • Aplikacja na smartfony i tablety
  • Powiadomienia i newslettery o najważniejszych informacjach dnia
  • Unikatowe raporty branżowe
  • Wszystkie e-wydania „Pulsu Biznesu” wcześniej niż w papierze — już o 22:00
  • Dostęp do systemu wiedzy prawnej LexBiznes
  • 5% rabat na szkolenia i konferencje
129 zł 104,87 zł netto
369 zł 300,00 zł netto
649 zł 527,64 zł netto
1099 zł 893,50 zł netto
1389 zł 1129,27 zł netto
1699 zł 1381,30 zł netto

Być może zainteresuje Cię też:

Polecane

Inspiracje Pulsu Biznesu

Tematy

Puls Biznesu

Po godzinach / Pyszna cień