Śmieciowe jedzenie na home office

Im dłużej pracujemy zdalnie, tym gorzej się odżywiamy. Co na to pracodawcy?

Koniec z frytkami, hamburgerami i pizzą. „Bez dobrych mikrobów mieszkających w naszych jelitach nie uda się nam uniknąć chorób” – ostrzegają Margit Kossobudzka i Katarzyna Staszak w książce „Broń się! Jak dbać o swoją odporność”. „Jeśli jadasz za mało błonnika – warzyw, owoców i produktów pełnoziarnistych – nie karmisz bakterii jelitowych i nie mogą się one spokojnie rozmnażać”. To osłabia twój organizm, który zwłaszcza teraz, w dobie pandemii, zasługuje na więcej troski i wzmacniających składników pokarmowych. To nie kwestia luksusu, tylko zdrowia. A także efektywności w pracy. Tymczasem nasze nawyki żywieniowe na home office są coraz gorsze – wynika z sondażu firmy Dailyfruits.

book icon
Artykuł dostępny tylko dla naszych subskrybentów

Zyskaj wiedzę, oszczędź czas

Informacja jest na wagę złota. Piszemy tylko o biznesie Subskrypcja PB
Premium Offer
Poznaj „PB”
79 zł 7,90 zł / miesiąc
przez pierwsze 3 miesiące
Chcesz nas lepiej poznać? Wypróbuj dostęp do pb.pl przez trzy miesiące w promocyjnej cenie!
WYBIERZ
Rabat 30%
Premium Offer
„PB" NA 12 MIESIĘCY
663 zł / rok
Skorzystaj z 30% rabatu
Zapłać raz i czytaj nasze treści bez ograniczeń przez cały rok. Zaoszczędzisz 285 zł.
WYBIERZ