Śniadania mistrzów..biznesu

Niedawno pisaliśmy, co ludzie sukcesu robią przed snem. Tym razem przyglądamy się początkowi dnia.

Wczesna pobudka i zestaw ćwiczeń to jazda obowiązkowa. „Business insider” idzie krok dalej, stawiając na błonnik, jogurt i owoce. Portal przedstawił przepis Johna Mackeya, założyciela i prezesa sieci amerykańskich supermarketów Whole Foods Market, który na śniadanie przyrządza sobie koktajl zawierający m.in. migdały, owies, ryż lub mleko sojowe i świeże owoce.

Zdrową żywność lubi też Richard Branson, miliarder i założyciel konglomeratu Virgin Group, który zjada sałatkę owocową i muesli. David Rosenberg, główny ekonomista i strateg firmy inwestycyjnej Gluskin Sheff & Associates, rozpoczyna dzień od szklaneczki greckiego jogurtu wymieszanego z jagodami i garścią płatków i otrębów.

Margaret Thatcher, słynna „żelazna dama” brytyjskiej polityki, która nie bała się rosłych związkowców, zwierzyła się kiedyś, że rano stara się jeść niewiele. Na stole byłej pani premier lądowała połowa grejpfruta i filiżanka kawy. Na kariera.pb.pl czekamy na wasze pomysły. Jakie śniadanie jest najlepsze dla człowieka sukcesu w Polsce? Głosujcie w naszej sondzie.

© ℗
Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych” i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Podpis: Łukasz Ostruszka

Być może zainteresuje Cię też:

Polecane

Inspiracje Pulsu Biznesu