Szwajcarzy wynaleźli rubinową czekoladę

opublikowano: 06-09-2017, 13:35
aktualizacja: 06-09-2017, 13:36

Słynąca z czekolady Szwajcaria ma nowy powód do dumy. Po 80 latach w alpejskim kraju wynaleziono nowy rodzaj czekolady. Oprócz mlecznej, gorzkiej czy białej, teraz będzie można rozkoszować się tabliczką czekolady rubinowej, informuje CNBC.

Podobne wydarzenie miało miejsce 80 lat temu, gdy wynaleziono czekoladę białą. Rubinowa odsłona czekolady jak zapewnia jej twórca Barry Callebaut, charakteryzuje się “owocową świeżością jagód” oraz wyraźnym kolorem.

Zobacz więcej

Barry Callebaut

Swoją oryginalną barwę czekolada zawdzięcza nasionom odmiany kakaowca „Ruby”.

© ℗
Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych” i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Podpis: Katarzyna Łasica

Być może zainteresuje Cię też:

Polecane

Inspiracje Pulsu Biznesu

Puls Biznesu

Po godzinach / Szwajcarzy wynaleźli rubinową czekoladę