T.G.I. Friday·s pasuje menedżerów

Karolina Guzińska
14-04-2000, 00:00

T.G.I. FridayŐs pasuje menedżerów

Trzech pracowników sieci restauracji T.G.I. FridayŐs zostało, za pomocą tradycyjnego miecza, pasowanych na menedżera. Ta oryginalna forma awansu pracowników jest pomysłem Ewy Kakiet- -Springer, prezesa American Bistro Poland, która uważa, że nawiązanie do dawnej tradycji pasowania na rycerzy to dobry sposób na ożywienie atmosfery w nowoczesnej firmie.

— Takie ceremonie pozwalają na budowanie i cementowanie zespołu. Jest to także forma wyrażenia szacunku dla tego, co pracownicy robią dla firmy — twierdzi Ewa Kakiet-Springer.

Uroczyste pasowanie na menedżera kończy program przygotowujący pracownika do wypełniania tej funkcji. Nowi menedżerowie przeszli pomyślnie szereg testów, szkoleń i praktyk. Podczas końcowego egzaminu musieli m.in. udowodnić, że wszystkie czynności w restauracji potrafią wykonać lepiej, niż podlegli im pracownicy. KG

© ℗
Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych” i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Podpis: Karolina Guzińska

Polecane

Inspiracje Pulsu Biznesu

Puls Biznesu

Kariera / T.G.I. Friday·s pasuje menedżerów