Flamandowie jadą z mięsem do Polski

MB
opublikowano: 2010-03-15 00:00

Producenci wieprzowiny chcą się spotkać z potencjalnymi partnerami.

Producenci wieprzowiny chcą się spotkać z potencjalnymi partnerami.

Od 19 do 21 kwietnia w Poznaniu i Warszawie będzie gościć misja flamandzkich producentów wieprzowiny.

— Są to: Covameat, Comeco, Delavi, G. Goossens Zonen, Groep De Brouwer, Jademo, Locks, Noordvlees Van Gool Kalmthout, Vlees P. Wils, Vleeshandel De Waele oraz Westvlees — wymienia Barbara Cabaj z Przedstawicielstwa Handlowego i Ekonomicznego Flandrii.

Belgia jest trzecim co do wielkości dostawcą mięsa do Polski, po Niemczech i Danii.

— Polski rynek ma ogromny potencjał, a polscy klienci są dla belgijskich producentów ważną grupą. Stąd pomysł na misję. Zapraszamy na bezpłatne spotkania przetwórców mięsa, zakłady mięsne oraz firmy pośredniczące w zakupie i sprzedaży mięsa w Polsce — dodaje Barbara Cabaj.

Po biznesowych spotkaniach uczestnicy wezmą udział w koktajlu i degustacji belgijskich piw i specjałów. Chętni powinni się pospieszyć, bo liczba miejsc jest ograniczona