Książka: Ostrygi, sola i omlet

SAW
opublikowano: 28-05-2010, 00:00

W księgarniach latem

Autobiografia pierwszej w Stanach Zjednoczonych profesjonalnej szefowej kuchni, autorki telewizyjnego programu kulinarnego oraz słynnej książki kucharskiej "Francuska sztuka gotowania". Dzięki niej Amerykanie pokochali jedzenie i gotowanie. Wszystkiego nauczyła się od Francuzów. Z nostalgią wspomina Paryż, swoją pierwszą solę meuniere ze zrumienionym masłem i lata nauki w legendarnej szkole Le Cordon Bleu.

Julia Child, "Moje życie we Francji". Wydawnictwo Literackie

wydawnictwoliterackie.pl

© ℗
Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych” i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Podpis: SAW

Polecane

Inspiracje Pulsu Biznesu