Motoprzewodnik kulinarny po Tokio

DI
opublikowano: 07-12-2010, 13:19

Michelin opublikował nowy Czerwony Przewodnik MICHELIN Tokio Yokohama Kamakura 2011, w którym zaprezentowany jest wybór najlepszych hoteli i restauracji znajdujących się w tych trzech japońskich miastach.

W przewodniku omówionych jest 266 restauracji i 46 hoteli. Nowością w tegorocznej edycji wydawnictwa jest piktogram. Oznacza on gwiazdkową restaurację, w której można zjeść lunch lub kolację za mniej niż 5 000 jenów za osobę. Tym piktogramem zostało oznaczonych 95 restauracji (81 w Tokio, 7 w Yokohamie oraz 7 w Kamakurze). Stanowią one ponad jedną trzecią zaprezentowanych w przewodniku lokali.

© ℗
Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych” i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Podpis: DI

Być może zainteresuje Cię też:

Polecane

Inspiracje Pulsu Biznesu

Puls Biznesu

Transport i logistyka / Motoprzewodnik kulinarny po Tokio