Najlepiej zjemy na lotnisku w...

AD
opublikowano: 2012-11-30 00:00

Amerykański portal gastronomiczny opublikował ranking najlepszych restauracji lotniskowych świata.

Nie ma w nim Okęcia ani Balic, a zwycięskie Barcelona i Teksas wyprzedziły nawet Paryż. Najwyżej ocenioną restauracją lotniskową została Porta Gaig, w której Carles Gaig, szef kuchni, zdobywca gwiazdki Michelin, serwuje kuchnię katalońską w najlepszym stylu. Drugie i trzecie miejsce należą do lotnisk w USA: w Teksasie i Chicago. W Teksasie doceniono grillbar, zaś na międzynarodowym O’Hare podawaną tam kuchnię meksykańską. W zestawieniu dominują lotniska z USA, co nie zaskakuje, jeśli ranking opracował portal z USA. Zaskakuje natomiast niska pozycja kuchni podawanej na głównym lotnisku Paryża, która zajmuje dopiero dalekie, 12. miejsce.

Najlepsze restauracje lotniskowe

1. Porta Gaig Lotnisko El Prat del Llobregat, Barcelona

2. Salt Lick BBQ Lotnisko Austin-Bergstrom International, Texas, USA

3. Tortas Frontera Lotnisko Chicago O’Hare International, USA

4. Bubbles Seafood & Wine Bar Lotnisko Amsterdam Schiphol, Holandia

5. Obrycki’s Lotnisko Baltimore/Washington International Thurgood Marshall, USA