Grasica na szpinaku

W krakowskiej restauracji pojawiłem się głównie dla nereczki. Cielęcej — w sosie na czerwonym winie, podanej na poduszeczce szpinaku (42,50 zł). Jednej z najlepszych, jakie dane mi było w Polsce smakować. Gdy miałem ją powtórzyć w zamówieniu, kelner dyskretnie zapytał, czy próbowałem smażonej w orzechach włoskich grasiczki, z jabłkami i kasztanami (41,50 zł)? Zaszyłem się w karcie win, by znaleźć dla kulinarnej nieznajomej godnego partnera. Starających się kandydatów było kilku. Wybór padł na Chateau Magneau Cuvee Julien 2004 (150 zł)....

Kup subskrypcję i zyskaj
nieograniczony dostęp do Pulsu Biznesu

Już teraz możesz kontynuować lekturę tego artykułu, wystarczy, że zdecydujesz się na subskrypcję

Basic
  • Nieograniczony dostęp do newsów, analiz i komentarzy „Pulsu Biznesu”
  • Milion archiwalnych artykułów
  • Aplikacja na smartfony i tablety
  • Powiadomienia i newslettery o najważniejszych informacjach dnia
79 zł 64,23 zł netto
229 zł 186,18 zł netto
449 zł 365,04 zł netto
769 zł 625,20 zł netto
Premium
  • Nieograniczony dostęp do newsów, analiz i komentarzy „Pulsu Biznesu”
  • Milion archiwalnych artykułów
  • Aplikacja na smartfony i tablety
  • Powiadomienia i newslettery o najważniejszych informacjach dnia
  • Unikatowe raporty branżowe
  • Wszystkie e-wydania „Pulsu Biznesu” wcześniej niż w papierze — już o 22:00
  • Dostęp do systemu wiedzy prawnej LexBiznes
  • 5% rabat na szkolenia i konferencje
129 zł 104,87 zł netto
369 zł 300,00 zł netto
649 zł 527,64 zł netto
1099 zł 893,50 zł netto
1389 zł 1129,27 zł netto
1699 zł 1381,30 zł netto

Najważniejsze dzisiaj

Polecane

Inspiracje Pulsu Biznesu

Puls Biznesu

Po godzinach / Grasica na szpinaku