HoReCa na skraju bankructwa

Hotelarze i restauratorzy nie są optymistami co do przyszłości. Wielu z nich może nie przetrwać tej zimy.

Restauratorzy i hotelarze najdotkliwiej odczuwają wpływ pandemii COVID-19 – wynika z badania Barometr Europejskiego Funduszu Leasingowego (EFL). Niemal wszystkie firmy z tej branży (99 proc.) uważają, że pandemia spowoduje w niej wiele bankructw. Ponadto aż 81 proc. hotelarzy i restauratorów spodziewa się pogorszenia sytuacji w pierwszym półroczu 2021 r. Dla porównania, w przypadku budownictwa, transportu czy produkcji najwięcej jest przedsiębiorców, wdług których w ciągu pół roku sytuacja w branży się poprawi.

book icon
Artykuł dostępny tylko dla naszych subskrybentów

Zyskaj wiedzę, oszczędź czas

Informacja jest na wagę złota. Piszemy tylko o biznesie Subskrypcja PB
Premium Offer
Poznaj „PB”
79 zł 7,90 zł / miesiąc
przez pierwsze 3 miesiące
Chcesz nas lepiej poznać? Wypróbuj dostęp do pb.pl przez trzy miesiące w promocyjnej cenie!
WYBIERZ
Rabat 30%
Premium Offer
„PB" NA 12 MIESIĘCY
663 zł / rok
Skorzystaj z 30% rabatu
Zapłać raz i czytaj nasze treści bez ograniczeń przez cały rok. Zaoszczędzisz 285 zł.
WYBIERZ