W Unii system HACCP stał się już standardem

Firmy z branży spożywczej mają czas na wdrożenie systemów HACCP (Analiza Zagrożeń Krytyczny Punkt Kontrolny) do 1 stycznia 2004 r. Ten obowiązek został wprowadzony rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego nr 178/2002/WE z 28 stycznia 2002 r. To najważniejszy unijny dokument z zakresu prawa żywnościowego, który ma szczególną wagę dla firm z krajów kandydujących. Specjaliści przypominają, że w 2000 r. spośród firm działających na polskim rynku spożywczym niewiele jeszcze w ogóle wiedziało, co to jest HACCP. Także aktualny poziom wiedzy na ten temat mógłby być większy.

book icon
Artykuł dostępny tylko dla naszych subskrybentów

Zyskaj wiedzę, oszczędź czas

Informacja jest na wagę złota. Piszemy tylko o biznesie Subskrypcja PB
Premium Offer
Poznaj „PB”
79 zł 1 zł za pierwszy miesiąc
potem 79 zł
Zrób sobie prezent z okazji 25. urodzin „PB”! Czytaj najlepsze treści biznesowe w Polsce w promocyjnej cenie
WYBIERZ
Rabat 30%
Basic Offer
„PB" NA 12 MIESIĘCY
663 zł / rok
Skorzystaj z 30% rabatu
Zapłać raz i czytaj nasze treści bez ograniczeń przez cały rok. Zaoszczędzisz 285 zł.
WYBIERZ