Firma powstała w czasach, kiedy w Polsce mało kto wiedział, czym jest katering. Ale Art-Line przewidział, że to dobry biznes — i dziś należy do liderów branży.
Przedsiębiorstwo zostało zarejestrowane w sylwestra 1988 r. Art-Line postawił na branżę gastronomiczną — od początku specjalizuje się w dostarczaniu żywności w różnych formach. Z czasem tego typu działalność wzbudzała coraz większe zainteresowanie — i firma rozrosła się do dużego centrum dystrybucji kateringowej.
Art-Line wciąż zdobywał nowych kontrahentów. Aby ich obsługa była łatwiejsza, z czasem zaczął otwierać oddziały w różnych regionach Polski. Dziś jest to już rozbudowana i sprawnie zarządzana sieć — z placówkami m.in. w Zakopanem, Giżycku, Łodzi, Poznaniu i Warszawie. Firma aktywnie współpracuje z producentami żywności, m.in. z firmą Bonduelle.
Art-Line to jeden z liderów branży. Firma specjalizuje się w dostawie przetworzonej żywności, mrożonek, owoców, warzyw oraz olejów i przypraw. Dzięki niej żywność trafia m.in. do zakładów opieki zdrowotnej i placówek straży granicznej. To Art-Line wygrał przetargi na dostawę żywności do Komendy Stołecznej Policji czy Centralnego Ośrodka Sportu w Zakopanem.




