2025-12-04 12:13CCC, Orlen, KGHM i 50 innych spółek. Analiza techniczna akcji z GPW odc. 103 WEBINAR
Gdzie widać formacje wzrostowe, a w których miejscach technika podpowiada zachowanie ostrożności? Zapraszamy do obejrzenia webinaru poświęconego analizie technicznej spółek z GPW.
2025-10-22 14:47Wawel inwestuje prawie 100 mln zł
Producent słodyczy do końca 2027 r. rozbuduje i unowocześni fabrykę w Dobczycach. Na inwestycje dostał ulgę podatkową.
2025-06-27 15:24XTB, Pepco, Rainbow, Synektik i Orlen. Analiza techniczna wykresów 55 spółek z GPW
Zapraszamy do obejrzenia webinaru poświęconego analizie technicznej akcji spółek z GPW, który odbył się 27 czerwca.
2025-06-05 20:00Co kupują i sprzedają na GPW duzi inwestorzy #124
Oto najciekawsze transakcje dużych inwestorów i insiderów z ostatnich dni.
2025-03-18 18:44Wawel chce wypłacić 10 zł dywidendy na akcję z zysku za 2024 r.
Zarząd spółki Wawel rekomenduje walnemu zgromadzeniu przeznaczenie 12,9 mln zł z zysku netto za 2024 rok na dywidendę, co da 10 zł na akcję - podała spółka w komunikacie.
2024-12-12 12:32Co mówią wykresy? Analiza techniczna akcji z GPW odc. 80
Zapraszamy do obejrzenia zapisu webinaru poświęconego analizie technicznej akcji spółek z GPW, który odbył się 12 grudnia.
2024-04-09 20:00Wawel chce uzbroić się w grunty
Największy na GPW producent słodyczy ma za sobą rekordowe wyniki i niepewne perspektywy. Przygotowuje się do kilku transakcji na nieruchomościach, m.in. w Krakowie.
2024-03-19 11:17Wawel: koniec stabilności w produkcji czekolady
Kilkakrotny wzrost cen kakao przyćmiewa radość z rekordowych wyników największego na GPW producenta słodyczy. To problem całej branży.
2019-06-13 22:00Lody rozgrzewają zamiast chłodzić
Na rynku pojawiło się zbyt wielu nowych graczy — ostrzega branża. Ktoś będzie musiał za to zapłacić
2019-05-20 14:04Zyski mocno spadły, ale dywidenda utrzymana
Zarząd spółki Wawel rekomenduje wypłatę dywidendy w wysokości 25 zł na akcję z zysku za 2018 r.
2019-01-06 22:00Wawel i Ferrero ruszają na lody
Producenci słodyczy zadebiutują w mrożonej kategorii. Wraz z coraz cieplejszymi latami jest się o co bić, zwłaszcza że spożycie czekolady mocniej już nie urośnie