Miasto Bruksela hoduje ekologiczne grzyby

opublikowano: 22-11-2017, 22:00
aktualizacja: 23-11-2017, 08:49

Hodowla grzybów na odpadach z lokalnego browaru — to pomysł niewielkiego belgijskiego start-upu na ekologię i zrównoważone rolnictwo.

— Większość żywności jest zużywana w miastach, dlatego w naszej koncepcji chodzi o to, by spróbować właśnie w mieście ją produkować. W ten sposób nie tylko przybliżamy konsumentów do tego, co jedzą, ale ograniczamy też zanieczyszczenia generowane przez transport z odległych miejsc oraz zagospodarowujemy odpady tworzone w mieście — wyjaśnia w rozmowie z serwisem Fresh Plaza Hadrien Velge jeden z założycieli projektu Le Champion de Bruxelles (grzyby z Brukseli). Spółkę na zasadzie spółdzielni założyło trzech absolwentów lokalnego uniwersytetu. Postawili na produkcję...

Historia nie kończy się tutaj...

Kup subskrypcję Pulsu Biznesu i zyskaj nieograniczony dostęp do serwisu.

Basic
  • Nieograniczony dostęp do newsów, analiz i komentarzy „Pulsu Biznesu”
  • Milion archiwalnych artykułów
  • Aplikacja na smartfony i tablety
  • Powiadomienia i newslettery o najważniejszych informacjach dnia
79 zł 64,23 zł netto
229 zł 186,18 zł netto
449 zł 365,04 zł netto
769 zł 625,20 zł netto
Premium
  • Nieograniczony dostęp do newsów, analiz i komentarzy „Pulsu Biznesu”
  • Milion archiwalnych artykułów
  • Aplikacja na smartfony i tablety
  • Powiadomienia i newslettery o najważniejszych informacjach dnia
  • Unikatowe raporty branżowe
  • Wszystkie e-wydania „Pulsu Biznesu” wcześniej niż w papierze — już o 22:00
  • Dostęp do systemu wiedzy prawnej LexBiznes
  • 5% rabat na szkolenia i konferencje
129 zł 104,87 zł netto
369 zł 300,00 zł netto
649 zł 527,64 zł netto
1099 zł 893,50 zł netto
1389 zł 1129,27 zł netto
1699 zł 1381,30 zł netto

Być może zainteresuje Cię też:

Polecane

Inspiracje Pulsu Biznesu

Puls Biznesu

Po godzinach / Miasto Bruksela hoduje ekologiczne grzyby