Podkarpacie kocha wysokie ciasta, Śląsk woli kruszonkę – historia Iwony Rudek i Polskich Piekarni
Podkarpacie uwielbia wysokie ciasta. Małopolska podobnie. Ale Śląsk już nie. Woli niskie ciasta z kruszonką. A Polskie Piekarnie o tym wiedzą. Do branży trafiła przypadkiem i rozkochiwała się w niej nieśpiesznie. Po prostu na studiach dorabiała czyszcząc po nocy blachy w piekarni, a później ucząc powoli jak się robi prawdziwy chleb. Parę lat później ze wspólnikami kupiła upadającą piekarnię. Dziś Iwona Rudek, prezes firmy Polskie Piekarnie zarządza zakładem składającym się z kilku działów zajmujących się wypiekiem chleba, produkcją ciast i wyrobów garmażeryjnych oraz siecią ponad 30 sklepów na południu Polski. Produkty dostarczają i do restauracji i do zakładowych stołówek, przyjmują także indywidualne zamówienia.
Posłuchaj

Zostań subskrybentem
i słuchaj tego oraz wielu innych artykułów w pb.pl