Kto wygrał w spożywce, a kto stracił w pandemii

Branża spożywcza nierównomiernie przeszła przez pierwszy rok pandemii COVID-19 – dla wielu producentów oznaczała ona spadek przychodów, eksportu i wyniku finansowego, jednak dla części okres był to okres zwiększonych zysków. Mocno stracili producenci mięs, owoców i warzyw oraz części napojów, a zyskali zwłaszcza producenci zbóż i produktów zbożowych. Chociaż obecnie wielu producentów wciąż znajduje się w trudnej sytuacji to wraz z luzowaniem obostrzeń widać szansę na silny wzrost popytu.

Jak co miesiąc, analizujemy najważniejsze trendy w sektorze rolno-spożywczym.

book icon
Treść dostępna dla subskrybentów pakietu Premium
Premium
Zyskaj dostęp do analiz i danych
Zostań subskrybentem Premium już teraz!
Analizy PB
Nowy klient
Premium Offer
POZNAJ PB PREMIUM
ARTYKUŁY + ANALIZY + DANE
129 zł 12,90 zł / miesiąc
przez pierwsze 3 miesiące*
WYBIERZ
* każdy kolejny miesiąc 129,00 zł
Rabat 36%
Premium Offer
CZYTAJ PRZEZ CAŁY ROK
ARTYKUŁY + ANALIZY + DANE
990 zł / rok
Oszczędź 558 zł
WYBIERZ