Niesforny Bachor

Jeżeli ktoś szuka w Warszawie restauracji, w której mógłby podjąć biznesowych gości, winien rozważyć L’enfant terrible na Mokotowie. I to z wielu powodów.

Wnętrz restauracja nie musi się wstydzić, obsługa też po zagranicznych stażach (Marta Gołąb i Adrian Garbacik). No i szef kuchni Michał Bryś to wielce barwna postać. Ukończył krakowską PWST, potem się parał show-bussinesem (reżyser, producent telewizyjny, autor niemal 100 wideoklipów). Niespodziewanie narodziła się w nim jednak niepohamowana pasja gotowania. To odezwały się geny — pradziadek miał restaurację, babcia też wspaniale gotowała (godzinami u niej po szkole przesiadywał). Podjął więc życiową decyzję i ruszył w świat smaków. Zaczął praktykować w michelinowskich restauracjach od jednogwiazdkowych w Wielkiej Brytanii po trzygwiazdkowe Geranium w Kopenhadze. Po powrocie do Polski założył w 2014 r. L’enfant terrible i szturmem zdobył trudny warszawski rynek. A w 2016 r. dostał trzy (na pięć możliwych) czapki Gault@Millau, najbardziej — obok Michelina — prestiżowego przewodnika po restauracjach.

book icon
Artykuł dostępny tylko dla naszych subskrybentów

Zyskaj wiedzę, oszczędź czas

Informacja jest na wagę złota. Piszemy tylko o biznesie Subskrypcja PB
Premium Offer
Poznaj „PB”
79 zł 7,90 zł / miesiąc
przez pierwsze 3 miesiące
Chcesz nas lepiej poznać? Wypróbuj dostęp do pb.pl przez trzy miesiące w promocyjnej cenie!
WYBIERZ
Rabat 30%
Basic Offer
„PB" NA 12 MIESIĘCY
663 zł / rok
Skorzystaj z 30% rabatu
Zapłać raz i czytaj nasze treści bez ograniczeń przez cały rok. Zaoszczędzisz 285 zł.
WYBIERZ