Szefowie kuchni-uchodźcy będą gotować w paryskich restauracjach

opublikowano: 02-06-2016, 11:41

10 paryskich restauracji zaprosi w dniach 17-21 szefów kuchni-uchodźców, aby gotowali dla ich gości.

- Zapominamy, że ci ludzie przybyli do Francji ze swoimi umiejętnościami, wiedzą i dziedzictwem kulturowym, szczególnie dotyczącym potraw, czego docenienie pomoże im zintegrować się z francuskim społeczeństwem – powiedział jeden z organizatorów akcji Food Sweet Food, Louis Martin.

Weźmie w niej udział siedmiu szefów kuchni-uchodźców, pochodzących z Syrii, Indii, Iranu, Wybrzeża Kości Słoniowej, Czeczenii i Sri Lanki. 

© ℗
Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych” i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Podpis: Marek Druś, local.fr

Polecane

Inspiracje Pulsu Biznesu