Spis treści:
4. PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ
KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO | ||||||||||||
Raport bieżący nr | 75 | / | 2008 | |||||||||
Data sporządzenia: | 2008-10-18 | |||||||||||
Skrócona nazwa emitenta | ||||||||||||
AMREST | ||||||||||||
Temat | ||||||||||||
Warunki Umowy Franczyzowej z Burger King dotyczącej Republiki Czeskiej | ||||||||||||
Podstawa prawna | ||||||||||||
Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe |
||||||||||||
Treść raportu: | ||||||||||||
W nawiązaniu do Raportu Bieżącego 74/2008 z dnia 18 października 2008 roku, Zarząd AmRest Holdings SE ("AmRest") informuje o ramowych warunkach Umów Franczyzowych zawieranych każdorazowo z Burger King Europe GmbH przy otwarciu poszczególnych restauracji Burger King na terytorium Republiki Czeskiej. Strony umowy Burger King Europe GmbH ("BKE", “Franszyzodawca") z siedzibą w Zug, Szwajcaria. American Restaurants s.r.o. (“Franszyzobiorca", “AmRest Czechy"), z siedzibą w Pradze, Republika Czeska AmRest Holdings SE (“Gwarant", “AmRest"), z siedzibą w Amsterdamie, Holandia Przedmiot umowy Franczyzodawca przyznaje Franczyzobiorcy licencję na używanie zarejestrowanych znaków towarowych Burger King oraz systemu Burger King w związku z prowadzeniem restauracji Burger King na terytorium Republiki Czeskiej. Gwarancja Gwarant gwarantuje Franczyzodawcy spełnienie przez Franczyzobiorcę wszystkich zobowiązań wynikających z Umowy Franczyzowej. Okres umowy Licencja zostaje przyznana na okres 20 lat od dnia, w którym restauracja rozpoczyna działalność. Istotne warunki umowy Umowa Franczyzy zakłada między innymi, że: a) Franczyzobiorca będzie pozostawał w zgodzie ze wszystkimi wymogami Burger King dotyczącymi budynków i lokalizacji, znaków, wyposażenia, menu, obsługi, higieny, strojów pracowniczych, materiałów reklamowych i promocyjnych, źródeł zaopatrzenia itd. b) Franczyzobiorca będzie przekazywał Franczyzodawcy miesięczną opłatę licencyjną (franczyzową) w wysokości 5% sprzedaży restauracji Burger King prowadzonych przez Franczyzobiorcę. c) Franczyzobiorca będzie płacił Franczyzodawcy miesięczną opłatę na reklamę i promocję sprzedaży w wysokości 5% sprzedaży restauracji Burger King prowadzonych przez Franczyzobiorcę. d) Opłata początkowa płacona przez Franszyzobiorcę wyniesie 50 000 USD za każdą restaurację Burger King, dla której została podpisana umowa franszyzy na okres 20 lat. e) Pracownicy Franczyzobiorcy są zobowiązani brać udział w programach szkoleniowych określonych przez Franczyzodawcę. f) Franczyzobiorca w trakcie trwania umowy nie powinien bezpośrednio lub pośrednio angażować się w prowadzenie restauracji, w których wykorzystywałby lub powielał działalność Burger King, z wyłączeniem restauracji licencjonowanych przez Franczyzodawcę. g) Franczyzobiorca będzie przestrzegał wszelkich wymogów i restrykcji zawartych w Umowie Franczyzowej. |
MESSAGE (ENGLISH VERSION) | |||
Regulatory Announcement 75/2008 dated 18 October 2008; Conditions of Franchise Agreements with Burger King regarding Czech Republic; With reference to the Regulatory Announcement 74/2008 dated 18 October 2008 (Development Agreement), the Management Board of AmRest Holdings SE (“AmRest”) informs about the framework conditions of Franchise Agreements with Burger King Europe GmbH which will be signed for each particular Burger King restaurant separately once it opens within territory of Czech Republic. ; Parties: Burger King Europe GmbH (“Franchisor”, “BKE”) headquartered in Zug, Switzerland; American Restaurants s.r.o. (“Franchisee”, “AmRest Czech”), headquartered in Prague, Czech Republic; AmRest Holdings SE (“Principal”, “AmRest”), headquartered in Amsterdam, The Netherlands; Subject: Franchisor grants to Franchisee the license to use Burger King registered trade marks and the Burger King system in the operation of the Burger King restaurants within territory of Czech Republic.; Guaranty: The Principal guarantees to Franchisor fulfillment of all obligations on the part of the Franchisee under the Franchise Agreement.; Term: The license is granted for 20 years period commencing from the date the franchised restaurant opens for business.; Significant conditions: Franchise Agreement provides, among other things, that: a) Franchisee must comply strictly with all Burger King requirements concerning building and premises, signs, equipment, menu, service, hygiene, uniforms, advertising and promotional materials, sources of supply etc. b) Franchisee must pay monthly continuing royalty fees to the Franchisor equal to 5% of the Gross Sales of the Burger King restaurant operated by Franchisee. c) Franchisee must pay monthly continuing advertising and sales promotion fees equal to 5% of the Gross Sales of the Burger King restaurant operated by Franchisee. d) The initial franchise fee payable by Franchisee shall be $50,000 for each Burger King restaurant with a franchise agreement providing for a term of 20 years. e) Employees of Franchisee must participate in initial and ongoing training programs as specified by the Franchisor. f) Franchisee, during the term of the agreement, shall not directly or indirectly engage in the operation of any restaurant, except as licensed by Franchisor, which utilizes or duplicates the Burger King business. g) Franchisee must comply with all of the other requirements and restrictions set out in the Franchise Agreement. Legal Act: Ustawa o ofercie z dnia 29 lipca 2005 art. 56. ust. 1 punkt 2. |
INFORMACJE O PODMIOCIE >>>
PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ | |||||
Data | Imię i Nazwisko | Stanowisko/Funkcja | Podpis | ||
2008-10-18 | Wojciech Mroczyński | Członek Zarządu |