Jedzenie, które leczy

O żywności „bez” — bez mięsa, bez konserwantów, bez cukru, bez laktozy, bez glutenu itp. — śopowiada gość podcastu Pbdosłuchania: Edyta Biernat-Kałuża, doktor nauk medycznych, twórca pierwszego w Polsce Centrum Medycyny Żywienia

„PB”: Czym jest medycyna żywienia? — Medycyna żywienia jest elementem medycyny stylu życia i oznacza dużą interwencję terapeutyczną dzięki zmianom żywieniowym. Często mówię pacjentom, że w różny sposób możemy podejść do szeroko rozumianej terapii. Im większy jest udział metod niefarmakologicznych, tym mniejsze zapotrzebowanie na farmakologię. W ramach metod niefarmakologicznych może to być np. balneoterapia, wyjazd na wczasy, kąpiele, rehabilitacja, ale również medycyna żywienia, czyli inny sposób odżywiania, głębszy niż tylko dietetyka. Czyli opłaca nam się dobrze jeść, bo jesteśmy tym, co jemy? —...

Historia nie kończy się tutaj...

Kup subskrypcję Pulsu Biznesu i zyskaj nieograniczony dostęp do serwisu.

Basic
  • Nieograniczony dostęp do newsów, analiz i komentarzy „Pulsu Biznesu”
  • Milion archiwalnych artykułów
  • Aplikacja na smartfony i tablety
  • Powiadomienia i newslettery o najważniejszych informacjach dnia
79 zł 64,23 zł netto
225,15 zł 183,05 zł netto
426,60 zł 346,83 zł netto
758,41 zł 616,59 zł netto
Premium
  • Nieograniczony dostęp do newsów, analiz i komentarzy „Pulsu Biznesu”
  • Milion archiwalnych artykułów
  • Aplikacja na smartfony i tablety
  • Powiadomienia i newslettery o najważniejszych informacjach dnia
  • Unikatowe raporty branżowe
  • Wszystkie e-wydania „Pulsu Biznesu” wcześniej niż w papierze — już o 22:00
  • Dostęp do systemu wiedzy prawnej LexBiznes
  • 5% rabat na szkolenia i konferencje
129 zł 104,87 zł netto
367,65 zł 298,90 zł netto
696,60 zł 566,34 zł netto
1238,40 zł 1006,83 zł netto

Polecane

Inspiracje Pulsu Biznesu

Tematy

Puls Biznesu

Inne / Jedzenie, które leczy