Rok dominatora

  • Tomasz Kolecki-Majewicz
29-05-2016, 22:00

W BUTELCE: Gdy piszę te słowa, scena w sali balowej hotelu Regent jeszcze czeka na demontaż. A rozgrywały się na niej historie nie lada, czyli występy finalistów XVI Mistrzostw Polski Sommelierów (14 maja).

Po raz drugi z rzędu mistrzem został Piotr Pietras. Tuż za nim uplasował się „czarny koń” zawodów Marek Przyborek, a obsadę podium uzupełnił jeszcze Maciej Sokołowski, sprawca chyba największej niespodzianki. Na Piotra Pietrasa stawiali wszyscy znający jego dokonania. To dziesiąty najlepszy sommelier niedawno zakończonych mistrzostw świata w Mendozie i ubiegłoroczny mistrz Polski. By tego dokonać, musiał wraz z 23 konkurentami przebrnąć przez bardzo trudne kwalifikacje: degustacje „w ciemno” win i alkoholi, food&wine pairing, test teoretyczny i konkurencje praktyczne. Zrobił to...

Kup subskrypcję i zyskaj
nieograniczony dostęp do Pulsu Biznesu

Już teraz możesz kontynuować lekturę tego artykułu, wystarczy, że zdecydujesz się na subskrypcję

Basic
  • Nieograniczony dostęp do newsów, analiz i komentarzy „Pulsu Biznesu”
  • Milion archiwalnych artykułów
  • Aplikacja na smartfony i tablety
  • Powiadomienia i newslettery o najważniejszych informacjach dnia
79 zł 64,23 zł netto
229 zł 186,18 zł netto
449 zł 365,04 zł netto
769 zł 625,20 zł netto
Premium
  • Nieograniczony dostęp do newsów, analiz i komentarzy „Pulsu Biznesu”
  • Milion archiwalnych artykułów
  • Aplikacja na smartfony i tablety
  • Powiadomienia i newslettery o najważniejszych informacjach dnia
  • Unikatowe raporty branżowe
  • Wszystkie e-wydania „Pulsu Biznesu” wcześniej niż w papierze — już o 22:00
  • Dostęp do systemu wiedzy prawnej LexBiznes
  • 5% rabat na szkolenia i konferencje
129 zł 104,87 zł netto
369 zł 300,00 zł netto
649 zł 527,64 zł netto
1099 zł 893,50 zł netto
1389 zł 1129,27 zł netto
1699 zł 1381,30 zł netto

Najważniejsze dzisiaj

Polecane

Inspiracje Pulsu Biznesu

Puls Biznesu

Inne / Rok dominatora