Spis treści:
4. PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ
| KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO | ||||||||||||
| Raport bieżący nr | 30 | / | 2025 | |||||||||
| Data sporządzenia: | 2025-05-20 | |||||||||||
| Skrócona nazwa emitenta | ||||||||||||
| KRUK S.A. | ||||||||||||
| Temat | ||||||||||||
| Pozytywna ocena wniosku Zarządu w sprawie podziału zysku oraz wypłaty dywidendy | ||||||||||||
| Podstawa prawna | ||||||||||||
| Art. 17 ust. 1 MAR - informacje poufne. | ||||||||||||
| Treść raportu: | ||||||||||||
| Zarząd KRUK S.A. (Emitent, Spółka) w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 29/2025 z dnia 15 maja 2025 roku informuje, że w dniu 20 maja 2025 roku Rada Nadzorcza podjęła uchwałę, zgodnie z którą pozytywnie oceniła wniosek Zarządu dotyczący rekomendacji Zwyczajnemu Walnemu Zgromadzeniu podziału zysku netto Spółki za 2024 rok wynoszącego 1 043 380 289,24 zł w następujący sposób: 1. wypłatę dywidendy dla akcjonariuszy w wysokości 18,00 zł na jedną akcję, 2. pozostałą część przeznaczyć na kapitał zapasowy |
||||||||||||
| MESSAGE (ENGLISH VERSION) | |||
| Current report No. 30/2025 Date: May 20th 2025 Subject: Positive assessment of Management Board's recommendation on allocation of net profit and dividend payment Legal basis: Article 17(1) of MAR - Inside information Text of the report: Further to Current Report No. 29/2025 of May 15th 2025, the Management Board of KRUK S.A. (the “Company”) announces that on May 20th 2025 the Supervisory Board passed a resolution to issue a positive opinion on the Management Board’s proposal regarding recommendation that the Annual General Meeting allocate the Company’s 2024 net profit of PLN 1,043,380,289.24 as follows: 1. distribute as a dividend of PLN 18.00 per share to the Company’s shareholders; 2. transfer the remaining to statutory reserve funds. |
|||
INFORMACJE O PODMIOCIE >>>
| PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ | |||||
| Data | Imię i Nazwisko | Stanowisko/Funkcja | Podpis | ||
| 2025-05-20 | Piotr Krupa | Prezes Zarządu | |||
| 2025-05-20 | Michał Zasępa | Członek Zarządu | |||